Back to top

Knjižnica Oddelka za arheologijo

 Lokacija

 Zavetiška 5, Ljubljana

Uradne ure

PON, TOR, ČET    9.00-15.30

SRE                       10.00-13.00 in 14.00-17.00
PET                        9.00-14.00 

Čitalniški prostori v Računalnici so na voljo vsak delovnik, od zaprtja knjižnice pa do 21. ure

 

V poletnih mesecih (julij, avgust, september) je knjižnica odprta po skrajšanem delovnem času.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih je knjižnica zaprta.

 

Morebitne sprotne spremembe urnika knjižnice spremljajte na oddelčni spletni strani, pri šudijskih obvestilih, ali pa na FB strani knjižnice.

 Kontakt

 ohk.arh@ff.uni-lj.si

  tel. :+ 386 1 241 1538

 Zaposleni

Danijela Udovič, univ. dipl. bibl. in soc. kult.

 

 

 

NOVICE

 

10. 12. 2018

 

 


22.11. 2018

 

13. novembra smo imeli v oddelčni knjižnici odprtje kar dveh razstavnih dejavnosti: 8. Vitrine meseca z naslovom ARHEOLOGIJA IN SPOMIN NA SOŠKO FRONTO ter fotografske razstave IMAGO MEMORIAE fotografa Andreja Furlana.

Lepo vabljeni k ogledu obeh razstav!

 

 

 


15. 10. 2018

 

Seznam magistrskih in diplomskih dela zagovarjanih v letošnjem letu, si lahko ogledate tukaj.

Večina del (od leta 2016 dalje) je dostopnih tudi v elektronski obliki v Repozitoriju Univerze v Ljubljani (RUL), tiskana dela pa so že med knjižnimi novostmi.

 

Iskrene čestitke vsem novim magistricam, magistrom ter diplomantkam in diplomantom!!!

 

 

 


2. 10. 2018

 

Vpis in obnavljanje članstva v oddelčnih knjižnicah OHK FF

 

Na začetku študijskega leta morate študenti FF v matični oddelčni knjižnici urediti članstvo. Članarino ste plačali ob vpisu v letnik. S seboj prinesite študentsko izkaznico (oz. potrdilo o vpisu, če študentske izkaznice še niste prejeli) ter osebni dokument s fotografijo in podatki o bivališču.

 

Študenti 1. letnika prve stopnje in tisti, ki se v študijskem letu 2018/2019 prvič vpisujete na FF, se v knjižnice OHK FF vpišete ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice, kjer izpolnite pristopno izjavo. Priporočamo, da obrazec pristopne izjave natisnete in ga že izpolnjenega prinesete v knjižnico. Pri izpolnjevanju si lahko pomagate z vzorcem pristopne izjave. Študenti dvodisciplinarnih študijskih smeri se vpišete samo v eni oddelčni knjižnici.

 

Študenti višjih letnikov obnovite članstvo ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice. 

 


10. 8. 2018

 

Pozdravljeni,

 

Vsi diplomanti, magistranti in doktoranti Oddelka za arheologijo FF UL, vljudno vabljeni v skupino alumnov Oddelka za arheologijo na spletnem portalu Alumni UL​. Preko skupine bo mogoče enostavno komuniciranje, povezovanje in deljenje informacij med vsemi, ki se ji pridružimo.

 

Vabilo in nekatere dodatne informacije najdete v priponkah: Vabilo; Zakaj; Postopek

 


 

maj 2018

 

ELEKTRONSKE KNJIGE LOEB CLASSICAL LIBRARY 

Od 11. aprila 2018 naprej je na voljo Loeb Classical Library.

Loeb Classical Library je zbirka elektronskih knjig, ki predstavlja celotno klasično dediščino. Vključuje izvirna besedila v latinskem in grškem jeziku s prevodi v angleščino. Našli boste tako epiko in liriko, tragedije, komedije, zgodovino, filozofijo kot tudi medicinska in matematična dela. Gre za elektronsko zbirko, ki ponuja popolnoma enako vsebino kot tiskana zbirka (sicer v celoti na voljo v NUK), katere začetek sega v leto 1911 in je že vrsto let nepogrešljiva pri študiju humanistike, še posebno klasične filologije.

Loeb Classical Library je na voljo z lokacij Filozofske in Teološke fakultete Univerze v Ljubljani ter NUKprek oddaljenega dostopa pa študentom in osebju Filozofske in Teološke fakultete UL ter članom NUK.

Vabljeni k študiju in raziskovanju!


12. 4. 2018

 

Varuhi kontekstov: k odgovornejši rabi arheoloških virov v Evropi : program : knjiga povzetkov / Mednarodna konferenca, Ljubljana, Narodni muzej Slovenije, Metelkova, 6th April 2018

 

9. 4. 2018

 

Vabljeni na odprtje 7. Vitrine meseca:

 


28. 2. 2018

 

Knjižne novosti 

 


20. 2. 2018

 

Nekaj utrinkov iz odprtja 6. Vitrine meseca z naslovom 

RAZISKOVALNA ZAPUŠČINA TATJANE BREGANT.

 

 

Še nekaj fotografij, ki dokumentirajo pripravo vitrine in katalog si lahko ogledate tukaj.

 


 

29. 11. 2017

5. Vitrina meseca 

z naslovom 

PRISTAVA OBSOREJ
Začetki arheoastronomije v Sloveniji,

je že na ogled v knjižnici.

 

Prisrčno vabljeni!

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

20. 10. 2017

L’Année philologique

Od oktobra 2017 do decembra 2018 imamo na FF dostop do specializirane baze podatkov L’Année philologique.

Baza je namenjena iskanju strokovne in znanstvene literature s področja grške in rimske civilizacije. Pokriva naslednja področja: klasično filologijo, ki zajema zgodnja krščanska besedila in patristiko, grško in rimsko zgodovino, umetnost, arheologijo z numizmatiko in epigrafiko, filozofijo, religijo, mitlogijo, glasbo, znanost.

Obsega bibliografske podatke z abstrakti vseh zvezkov tiskane verzije bibliografije, ki izhaja od leta 1928 dalje.

Dostop iz prostorov FF

Oddaljeni dostop za člane OHK

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2. 10. 2017

Vpis in obnavljanje članstva v knjižnicah OHK FF

Na začetku študijskega leta morate študenti FF v matični oddelčni knjižnici urediti članstvo. Članarino ste plačali ob vpisu v letnik. S seboj prinesite študentsko izkaznico (oz. potrdilo o vpisu, če študentske izkaznice še niste prejeli) ter osebni dokument s fotografijo in podatki o bivališču.

Študenti 1. letnika prve stopnje in tisti, ki se v študijskem letu 2017/2018 prvič vpisujete na FF, se v knjižnice OHK FF vpišete ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice, kjer izpolnite pristopno izjavo. Priporočamo, da obrazec pristopne izjave natisnete in ga že izpolnjenega prinesete v knjižnico. Pri izpolnjevanju si lahko pomagate z vzorcem pristopne izjave. Študenti dvodisciplinarnih študijskih smeri se vpišete samo v eni oddelčni knjižnici.

Študenti višjih letnikov ob prvem obisku svoje oddelčne knjižnice obnovite članstvo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17. 5. 2017

4. VITRINA MESECA

»MENS SANA IN CORPORE SANO: medicina v antiki«


4. 4. 2017

NOVO V KNJIŽNICI

Z današnjim dnem je možna uporaba Računalnice tudi izven uradnih ur knjižnice.

Do študijskega prostora boste lahko dostopali iz hodnika, skozi nov vhod, ki bo odprt od zaprtja knjižnice do večernih ur, do 21. ure.