Back to top

Izposoja

 

 

Vpis in članstvo

Redni, izredni in podiplomski študenti postanejo člani ob vsakoletnem vpisu, drugi uporabniki se včlanijo in poravnajo članarino po veljavnem ceniku v oddelčnih knjižnicah. Ob vpisu je potrebno izpolniti pristopno izjavo, s katero se član zavezuje, da bo ravnal v skladu s Pravilnikom OHK FF.

Študentska izkaznica UL velja kot enotna knjižnična izkaznica za vse knjižnice UL, NUK in CTK.    

 

Izposoja

Večino gradiva si je možno izposoditi na dom za 7 dni.  

Na dom NE izposojamo: diplomskih in magistrskih nalog, doktorskih disertacij, študijskega gradiva, starejšega, poškodovanega in dragocenega gradiva (po presoji bibliotekarke), separatov.  

Izposoja je delno ali v celoti avtomatizirana (COBISS). Za gradivo, ki ni v sistemu COBISS, je potrebno ročno izpolniti zadolžnico.

Uporabnik je odgovoren za izposojeno gradivo. Vrniti ga mora v enakem stanju, v kakršnem si ga je izposodil.

Gradivo lahko v času zaprtosti knjižnice vrnete v knjižni nabiralnik pred oddelčno knjižnico na Zavetiški 5.

 

 

Iskanje gradiva

Želeno gradivo iščete v COBISS/OPAC lokalnem katalogu ali v listkovnem katalogu. V Klasičnem listkovnem katalogu je zavedeno okoli 60% zaloge, v elektronskem katalogu (COBISS/OPAC) je zavedeno okoli 40 % zaloge. 

Od leta 2005 se vse novo gradivo sistematično vnaša v COBISS. Za učinkovito iskanje gradiva je potrebno kombinirano iskanje po obeh katalogih.

 

Podaljševanje

Gradivo se praviloma lahko podaljša dvakrat, in sicer v knjižnici, po telefonu, e-pošti ali preko spletne storitve Moja knjižnica.

Izjeme pri podaljševanju se nanašajo na konkretno publikacijo.