Back to top


25.02.2020

Coronavirus guidelines


Publish Date: 25.02.2020

Category: News from the University

In line with the guidelines issued by the Ministry of Education, Science and Sport (MIZŠ) regarding confirmed cases of the new coronavirus (SARS-CoV-2) infections in northern Italy and in places where this virus is currently widespread, the University of Ljubljana is adopting measures to limit the spread of the virus and ensure its activities continue without complications.

All employees, co-workers, and students who have been to the following areas in Italy in the last 10 days: Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano, and the vicinity of Vo ‘Euganeo in the province of Padua, or have been to places outside of Europe where the coronavirus epidemic has been confirmed, are to stay home for the next 14 days even if they feel well. If this applies to you, you should inform your immediate superior, who will record your absence. If you experience symptoms of coronavirus infection (fever, cough, shortness of breath, breathing difficulties) during this period, you should inform your doctor by phone or email. Do not go to a medical centre or hospital unannounced so as not to infect others. The health service is informed of the necessary measures and well prepared for cases of suspected coronavirus infection. If you do not get ill during the 14-day period (which is most likely), you can return to work and attend lectures.

We also advise you to inform students, professors, or business partners from countries that are at risk to postpone their visits until further notice.

In addition, follow the updates on the websites and social networks of the National Institute of Public Health, the Ministry of Health in the Ministry of Foreign Affairs.

 

https://www.uni-lj.si/in_front/2020022513291707/

 25.02.2020

Preliminarne usmeritve glede koronavirusa


 
 

Spoštovane sodelavke in sodelavci, študentke in študenti,

objavljamo preliminarne usmeritve glede koronavirusa (COVID-19), ki jih je pripravilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport RS. Za preprečevanje širjenja bolezni priporočamo, da upoštevate vsakodnevne preventive ukrepe in navodila, ki so jih danes poslali z Univerze v Ljubljani.

Razloga za preplah, kot sporoča Ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni, ne glede na to pa bomo na fakulteti redno sledili dogajanju glede širitve virusa in spremljali usmeritve ter priporočila pristojnih institucij, na spletnih straneh pa vse informacije tudi ažurno posodabljali.11.02.2020

Natečaj Nagrada MSS za diplomsko in magistrsko delo s področja mladih


 
Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje Nagrado MSS za najboljšo diplomsko in magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2019.

Prijavijo se lahko vsi, ki:

- so v letu 2019 na katerikoli visokošolski instituciji v Sloveniji zagovarjali diplomsko ali magistrsko delo,

       - so v delu obravnavali katerokoli tematiko s področja mladih in

       - so bili ob zagovoru dela stari manj kot 30 let.

 

V obeh kategorijah bodo podelili nagrado, in sicer:

- za najboljše magistrsko delo po t. i. bolonjskem sistemu ali diplomsko delo po starem sistemu 400 evrov bruto;

- za najboljše diplomsko delo po bolonjskem sistemu 300 evrov bruto.

 

Vsi prijavljeni diplomanti, katerih dela bodo ustrezala pogojem natečaja, bodo povabljeni na slovesno podelitev nagrad, prav tako njihovi mentorji.

Rok za prijavo: ponedeljek, 17. februar 2020.

 

Razpis lahko najdete v priponki, povezava na prijavnico je tu; vse informacije so na voljo tudi na spletni strani.

 

Več

 11.02.2020

Literarni natečaj Rdeča nit


RAZPIS ZA ŠTUDENTSKI LITERARNI NATEČAJ RDEČA NIT 2020

Med predavanji zapisujete ideje za naslednjo pesem? Med vožnjo z avtobusom se vam zrcali nov dramski prizor. Na stranišču premlevate o ideji za naslednjo zgodbo?

Prijavite se na natečaj, ki je namenjen vsem, ki imate status šudentke_a in pišete kratko prozo, poezijo ali dramska besedila.

Pošljite nam svoja besedila na elektronski naslov ff.rdeca.nit@gmail.com in sodelujte na Rdeči niti 2020. Rok za oddajo je 24. februar 2020. Tema je, seveda, prosta.

Link do razpisa na Facebooku: https://www.facebook.com/events/816477075540640/

Omejitve in navodila za prijavo v posamezni kategoriji:

Dolžina besedil naj ne presega 30.000 znakov s presledki (ena avtorska pola). Besedil, ki so bila že objavljena, ni mogoče prijaviti. Dovoljeno je pošiljanje zgodb s prejšnjih edicij natečaja le v primeru, da niso bile med zmagovalnimi ali v jagodnem izboru.

 

 • KRATKA PROZA: max. 2 kratki zgodbi
 • POEZIJA: max. 5 pesmi
 • DRAMATIKA: max. 1 dramsko besedilo

   

  Vsako besedilo pošljite v svoji datoteki, ki jo označite zgolj z naslovom oz. prvim verzom. Osebne podatke (ime in priimek, stalni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko, davčno številko, letnik študija in fakulteto) napišite v samo besedilo elektronskega sporočila. V “zadevo” elektronskega sporočila pa navedite, v katero kategorijo se prijavljate.

   

  Komisije bodo izbrale 3 zmagovalke_ce (1. mesto, 2. mesto in 3. mesto) v vsaki kategoriji. Vsaka komisija se ima pravico odločiti ali nagrajuje posamezno delo ali avtorico_ja (torej poslan serijo) in morebitne spremembe števila nagrajenk_cev. Sestava komisij bo javljena na Facebook strani natečaja najkasneje do zadnjega dne natečaja. Zmagovalna dela bodo objavljena v zborniku. Zmagovalne trojice vseh treh kategorij bodo nagrajene. Višina in sestava nagrad bosta javljeni naknadno. Zmagovalke_ci bodo znani konec aprila 2020 na zaključni prireditvi (točna lokacija in ura bosta oznanjeni naknadno).

   11.02.2020

Tečaj slovenskega znakovnega jezika


Center za pedagoško izobraževanje razpisuje 16-urni začetni tečaj slovenskega znakovnega jezika, ki bo potekal od 3. marca do 21. aprila. Na tečaju boste spoznali svet gluhih in usvojili veščino komunikacije z njimi. Naučili se boste enoročne abecede in osnov kretenj jezika, ki ga uporabljajo tudi potapljači. Tečaj bo vodila certificirana tolmačka za slovenski znakovni jezik in otrok gluhih staršev. Rok za prijave je petek, 28. februar. Več informacij na povezavi. Vabljeni k prijavi.


DATOTEKE
letak_tecaj_szj.pdf


10.02.2020

INFORMATIVNI DNEVI na Oddelku za arheologijo


PROGRAM

 

Petek, 14. 2. 2020

Predstavitev študijskega programa ob 10. in 16. uri (1. nadstropje, predavalnica 5).

Interaktivna predstavitev študija ob 10:30 in 16: 30 uri (kletni prostori).

 

Sobota, 15. 2. 2020

Predstavitev študijskega programa ob 11. uri (1. nadstropje, predavalnica 5).

Interaktivna predstavitev študija ob 11:30 uri (kletni prostori).

 

Drugo (petek med 9:30 in 17:30 ter sobota med 10:30 in 12:30):

Ogled 10. vitrine meseca z naslovom Arheofuzija (Knjižnica oddelka za arheologijo, 1. nadstropje).

Ogled krajših predstavitvenih video vsebin aktivnosti Oddelka za arheologijo

(Računalnica, 1. nadstropje):

 

 • Portret železnodobne krajine: sodobne arheološke raziskave Poštele pri Mariboru
 • Terenske vaje: Sistematični terenski pregledi v Vatinu (Srbija) 2016
 • Gradnja prazgodovinske peči
 • Lončarska delavnica Terre Sigillate na Ptuju

 

 

 07.02.2020

Prostovoljstvo


Bližajo se zimske počitnice (termini 15.02.-22.02.20 in 22.02.-29.02.20) in prav tako letovanja socialno ogroženih otrok v Mladinskem zdravilišču in letovišču Debeli rtič ter

termin Moj izziv, tabor za prekomerno hranjene otroke v obdobju 15.02.-29.02.2020.

 

Varuhi prostovoljci skrbijo za otroke, jim polepšajo počitnice in hkrati pridobivajo dragocene izkušnje pri delu z otroki.

Na taboru Moj izziv pa boste imeli priložnost sodelovati v teamu s študenti aplikativne kineziologije ter psihologi.

 

Na spletni strani http://www.zdravilisce-debelirtic.org/PRIJAVNICA_ZA_VARUHA/ je možna prijava.

 

Predstavitev mladinskega zdravilišča je najbolje vidna v video predstavitvah na naslednjih povezavah:

1.       predstavitveni videospot z animacijskimi vsebinami: https://www.youtube.com/watch?v=c_xkPqj0FGM&feature=emb_title  

2.       zdraviliško zdravljenje: https://www.youtube.com/watch?v=WSa7VgHjsnM&feature=emb_title

3.       program MOJ IZZIV: https://www.youtube.com/watch?v=Ksj0VvROx3I&feature=emb_title