Vodstvo po Arheološki poti in razstavi "Kako so živeli ..."

Konec tedna bodo po Evropi in tudi pri nas potekali Evropski dnevi arheologije, ki vabijo, da se udeležite različnih dogodkov. Eden izmed dogodkov je tudi vodstvo po Arheološki poti in razstavi "Kako so živeli ..." v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru v Pivoli pri Mariboru, ki bo potekalo v petek, 18. junija 2021, ob 17.00 uri. V dopoldanskih urah si bodo obiskovalci lahko preko spleta ogledali krajša filma o najdiščih Poštela in Brinjeva gora, ob 17.00 uri pa jih bosta po razstavi v živo peljala Anja Vintar in doc. dr. Matija Črešnar (Oddelek za arheologijo Filozofske fakultete).

Lokalno arheološko dediščino je v svojo ponudbo vključila tudi Gostilna Poštela (Ulica Roberta Kukovca 22, 2000 Maribor), ki bo prvič v praznovanje arheologije vključila tudi ponudbo jedi znamke Heriterra, ki so osnovane na spoznanjih arheologije, arheobotanike in zoologije ter kulinarične dediščine.

Območje Poštele in občine Hoče-Slivnica je poleg drugih arheoloških regij in partnerjev vključeno v projekt Danube’s Archaeological e-Landcapes in Iron Age Danube Route.

 

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
Mednarodna pisarna, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon