Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Testni dostop do zbirke Cambridge Shakespeare – od 1. decembra 2022 do 31. januarja 2023

Pridobili smo testni dostop do zbirke Cambridge Shakespeare založbe Cambridge University Press.
Gre za celovito zbirko Shakespearovih del, del o Shakespearu in njegovih delih, o času, v katerem je živel, o njegovem vplivu in vplivu njegovih del. Vključuje več zbirk:

  • The New Cambridge Shakespeare, ki obsega vse Shakespearove drame, sonete in pesmi. V uvodnikih so informacije o datumu nastanka, gledališkem in političnem kontekstu, virih, temah, jeziku, kritikah, sprejemu in zgodovini uprizoritev.
  • The New Cambridge Shakespeare: The Early Quartos, ki obsega ohranjene zgodnje Shakespearove drame, ki do sedaj niso bile na voljo. Objavljene so v sodobnem jeziku, skupaj s primerjavami, opombami in obsežnimi uvodi.
  • Shakespeare in Production, ki vsebuje najpopolnejše zgodovine uprizoritev posameznih Shakespearovih besedil.
  • The Cambridge Guide to the Worlds of Shakespeare, ki jo sestavljata dva zvezka. V prvem, z naslovom Shakespearov svet, 1500–1660, je obsežen pregled sveta, v katerem so živeli Shakespeare in njegovi sodobniki; v drugem zvezku, z naslovom Svetovni Shakespeare, 1660–danes, je prikazano, kaj je svet naredil iz Shakespeara kot kulturne ikone skozi pretekla štiri stoletja.

Za vsako delo so vključeni tudi viri iz knjižnice Folger Shakespeare.

Iskalnik omogoča uporabniku prijazno navigacijo in iskanje po polnem besedilu, možnost vklapljanja in izklapljanja zapiskov, možnost ogleda in prenosa vsebine v formatih HTML in PDF, obsežno navzkrižno sklicevanje znotraj Shakespearovih del in med njimi.

Testni dostop je omogočen med 1. 12. 2022 in 31. 1. 2023 z lokacij UL, CTK, NIB in NUK; oddaljeni dostop je omogočen za študente in osebje UL, osebje CTK, NIB in NUK.

Notices

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič

Department of English

Change of Office Hours Frančiška Lipovšek