Prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje

V četrtek, 26. 1., in petek, 27. 1. 2023, bo na Fakulteti za družbene vede in Filozofski fakulteti potekala prva doktorska konferenca študijskega programa Humanistika in družboslovje. V dveh dneh boste lahko spoznali širino in raznolikost raziskav, ki trenutno tečejo v sklopu doktorskega programa.

Prvi dan konference se bo odvijal na Fakulteti za družbene vede, drugi dan pa na Filozofski fakulteti. Dogodek bodo sklenili s pogostitvijo in nastopom Ansambla saksofonov Akademije z glasbo.

Prva konferenca Interdisciplinarnega študijskega programa humanistika in družboslovje Univerze v Ljubljani z naslovom Nove perspektive v humanistiki in družboslovju se osredotoča na nove raziskovalne perspektive in izvirne znanstvene prispevke. Namen konference je povezati doktorske študentke in študente z različnih fakultet in disciplin za prihodnje skupno delo in tako poudarjati pomen sodelovanja med različnimi institucijami ter razvoja interdisciplinarnega in inovativnega pristopa pri študiju in raziskavah. Študijski program obiskuje tudi veliko tujih študentov in študentk, zato so pozvali k oddaji prispevkov v angleškem jeziku.

Konferenca združuje področja interdisciplinarnega doktorskega študija naslednjih fakultet Univerze v Ljubljani: Filozofske fakultete, Fakultete za družbene vede, Akademije za glasbo, Akademije za gledališče, film, radio in televizijo, Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Teološke fakultete in Fakultete za socialno delo.

Program

Povezava do povzetkov predavanj

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon