Vabilo na predavanji prof. Yannick Bosquet z Univerze na Mavriciju

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko ter Oddelek za prevajalstvo in Oddelek za romanske jezike in književnosti  Filozofske fakultete vljudno vabijo na predavanji prof. Yannick Bosquet s Fakultete za družbene vede in humanistiko na Univerzi na Mavriciju:

  • ponedeljek, 15. 4., od 13.00 do 14.30 (pred. 1A-Rimska): Večjezičnost na Mavriciju / Multilingualism in Mauritius (predavanje v angleščini),
  • torek, 16. 4., od 11.20 do 12.50 (Modra soba): Francoščina in kreolščina v mavricijski jezikovni krajini / French & Creole in the Mauritian Linguistic Landscape (predavanje v francoščini). 

Dr. Yannick Bosquet poučuje jezikovne študije, sociolingvistiko in kreolske študije na Univerzi na Mavriciju. Med letoma 2020 in 2022 je bila predstojnica Oddelka za francoske študije, trenutno pa je koordinatorka laboratorija za digitalno jezikoslovje ter laboratorija za gledališče, filmske študije in uprizoritvene umetnosti na Fakulteti za družbene vede in humanistiko. Raziskovalno se ukvarja s sociolingvistiko, natančneje z urbano sociolingvistiko, jezikovno krajino ter toponimijo in kreolskimi študijami. Sodelovala je pri različnih raziskavah mavricijske kreolščine in je izvršna članica združenja Creole Speaking Union.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Events

Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

Faculty of Arts

Online presentation for international students

Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon