Diskusijski forum Slovlit

Lingvistični krožek Filozofske fakultete vabi na 1201. sestanek, ki bo v ponedeljek, 25. oktobra 2021, ob 18.00 uri v predavalnici 325 v 3. nadstropju Filozofske fakultete. Na temo Diskusijski forum Slovlit bo predaval prof. dr. Miran Hladnik, Oddelek za slovenistiko Filozofske fakultete.

Kratek povzetek:

Slovlit je ime slovenski spletni oglasni deski in diskusijskemu forumu, ki od leta 1999 dalje združuje sloveniste, jezikoslovce, literarne zgodovinarje, profesorje in študente teh strok, pa tudi zainteresirane iz drugih disciplin, zlasti humanističnih, s posebnim poudarkom na digitalni razsežnosti strokovnega življenja. Število članov se je ustalilo pri 1700, količina objavljenih informacij pa je 50 avtorskih pol letno. Poročal bom o temah, načelih, praksi in dilemah svojega moderiranja foruma v minulih 21 letih.

Opozorilo:

Tudi na Filozofski fakulteti velja pogoj PCT, ki ga preverjajo na vhodu fakultete. Prosim, imejte s seboj ustrezno potrdilo in osebno izkaznico. Prosimo tudi za uporabo zaščitne maske v fakultetnih prostorih. 

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan