Dnevi enakosti spolov FF

Na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (FF UL) smo v lanskem študijskem letu v okviru izvajanja Načrta enakosti spolov prvič uspešno izvedli Dneve enakosti spolov FF (DES), ki so tako postali tradicionalni dogodek. Dneve enakosti spolov FF bomo letos izvedli med 8. marcem in 13. aprilom 2022. V tem času se bo zvrstila vrsta dogodkov (pogovorov, okroglih miz, predavanj, predstavitev knjig, diplom, magistrskih del in doktorskih disertacij (v živo in na spletu)), ki bodo tematizirali različne aspekte (ne)enakosti spolov – od neenakosti spolov v učbeniških gradivih in študijskem procesu do neenakosti spolov v kulturi. Na njih bodo sodelovali tako profesorice in profesorji kot študentke in študenti, pa tudi predstavnice civilno-družbenih organizacij, ki se s temi tematikami ukvarjajo.

Otvoritveni dogodek DES 2022: Iz leta v leto, iz generacije v generacijo bo potekal v torek, 8. marca 2022, ob 11. uri. Dogodek boste lahko spremljali preko Zoom povezave in v neposrednem prenosu prek Facebook strani FF UL.

Na otvoritvenem dogodku bodo v vidno polje postavljena dela študentk naše fakultete, ki so se v svojih diplomskih in magistrskih delih ter doktorskih disertacijah na zavidljivi ravni in inovativno ukvarjale z vprašanji enakosti spolov. Na ta način nameravamo dati glas mlajšim generacijam, za katere upamo, da bodo pomembno prispevale k temu, da se bo glas žensk v prihodnosti bolj slišal, obenem pa tematike enakosti spolov razširjale tudi izven akademskega prostora.

Letošnje Dneve enakosti spolov FF bo odprla dekanja FF UL, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, izsledke iz svojih del pa bodo predstavile: Manca Rožman, Hana Barši Palmić, Larina Griessler, Eva Demšar in Nuša Ščuka. Dogodek bo moderirala prof. dr. Milica Antić Gaber.

Program dogodkov DES 2022 najdete na tej povezavi.

Lepo vabljeni!

Zadnje novice

Obljube, programi in realnost slovenskega družbenega razvoja v času samostojne države

Božo Repe

Intervju s prof. dr. Mladenom Dolarjem

Prof. dr. Mladen Dolar

Predavanje: Trideset let samostojnosti Slovenije

Predavanje: Trideset let samostojnosti Slovenije (avtor slike: Matjaž Brglez)