Na Filozofski fakulteti potekal posvet Branje in učenje za vse starosti

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko Filozofske fakultete je skupaj z Bralnim društvom Slovenije in Evropsko zvezo združenj za pismenost FELA v petek, 29. 10. 2021, na Filozofski fakulteti organiziral hibridno izvedeni posvet z naslovom Branje in učenje za vse starosti (tudi v času epidemije). Predavatelji iz Slovenije, Velike Britanije, Estonije, Italije, Nizozemske in Nemčije so predstavili vrsto zanimivih projektov, ki jim covid-19 ni mogel priti do živega. Posvet je podprla Javna agencija za knjigo s katalogi slovenske otroške književnosti v angleščini. Dogodka so se udeležili študentje, člani Bralnega društva in Bralne značke ter člani FELA.

V soboto je Evropska zveza združenj za pismenost FELA na Filozofski fakulteti izvedla še hibridni občni zbor in v spletno mrežo povezala takorekoč celotno Evropo, od Skandinavije do Grčije, od Španije do Romunije.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)