Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Fotografski natečaj zveze EUTOPIA: Pridruži se našemu potovanju

V sklopu tretjega tedna zveze EUTOPIA, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani, je Univerza v Göteborgu pripravila fotografski natečaj za vse študentke in študente ter sodelavke in sodelavce EUTOPIE. Natečaj je že odprt, fotografije lahko pošljete do četrtka, 15. aprila 2021, do 16.59 (po srednjeevropskem času), na eutopia@gu.se. Vabljeni tudi na tretji teden zveze EUTOPIA, ki bo potekal med 12. in 16. aprilom 2021.

Kaj je tema fotografskega natečaja Univerze v Göteborgu?

Večina vas verjetno še dela ali študira od doma. Morda vsak dan gledate ven skozi isto okno. Kar vidite skozi okno, se vam morda ne zdi nič posebnega ali neobičajnega. Komu drugemu pa, še posebej kolegicam in kolegom iz drugih članic zveze EUTOPIA, to so poleg Univerze v Ljubljani in Univerze v Göteborgu, ki organizira fotografski natečaj in tokratni teden EUTOPIE, še Vrije Universiteit Brussel, CY Cergy Paris Université, Univerza Pompeu Fabra v Barceloni in Univerza v Warwicku.

Morda nam podrobnosti, ki jih opazimo, ne glede na to, kje na svetu smo, pomagajo videti stvari, ki so nam skupne. V znak praznovanja tedna zveze EUTOPIA fotografirajte svoje vsakodnevno življenje; ulico, kjer živite, kar vidite na poti v trgovino ali med sprehajanjem psa, kar opazite skozi okno, preden zjutraj vklopite računalnik. Omogočite drugim, da se podajo na vizualno popotovanje po krajih, ki sestavljajo zvezo EUTOPIA.  

To ni natečaj za najelegantnejšo ali najbolj profesionalno fotografijo ali slovnično popoln pripis. Iščemo le fotografije, ki ujamejo, kar ljudje vidijo zunaj v teh časih, fotografije, ki predstavljajo evropske in globalne partnerje zveze EUTOPIA, ki sodelujejo v tednu zveze EUTOPIA. Podelili bomo tudi privlačne nagrade.

Svojo fotografijo pošljite do četrtka, 15. aprila, do 16.59 (po srednjeevropskem času), na eutopia@gu.se in omogočite drugim, da vidijo zunanjost vašega sveta. Pripišite svoje ime in kraj (Ljubljana, Mölndal ...) ter stavek ali dva o svoji fotografiji. Zmagovalke in zmagovalci bodo objavljeni zadnji dan tedna zveze EUTOPIA, tj. v petek, 16. aprila. Ni nujno, da ste na fotografiji tudi vi, upoštevajte pa, da s pošiljanjem fotografije zvezi EUTOPIA dovoljujete, da jo uporabi, objavi, spremeni in/ali prilagodi.

Podrobnejše informacije o tednu zveze EUTOPIA, programu in prijavi bodo kmalu objavljene tu

Obvestila

Oddelek za slovenistiko

Pomoč pri učenju slovenskega jezika za tujce

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje

Izpitni rok pri prof. Janezu Orešniku

Oddelek za prevajalstvo

Sprememba GU Nike Kocijančič Pokorn

Oddelek za prevajalstvo

Video conference for the Central and Eastern European Universities

Oddelek za zgodovino

Predavanje - dr. Stergar

Oddelek za muzikologijo

Rezultati izpitov pri doc. dr. Sukljanu

Oddelek za slovenistiko

Izpitni roki za štud. leto 2021-22

Oddelek za sociologijo

Dr. Vidmar Horvat - govorilne ure 26. 11. 2021

Oddelek za muzikologijo

Sprememba GU Doris Primc

Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo

Tečaj e-informacijski viri