Oddelek za klasično filologijo

ŠTUDIJSKA EKSKURZIJA V RIM 12. 3. 2023 – 17. 3. 2023

Program:

12. 3. 2023: Odhod avtobusa izpred Filozofske fakultete v poznih večernih urah.

13. 3. 2023: Po nočni vožnji se bomo zjutraj ustavili v hotelu, kjer bomo odložili prtljago. Ogledali si bomo cerkev Santa Maria Maria degli Angeli e dei Martiri, Palazzo Massimo alle Terme, Trajanov steber, tržnice in cesarske forume, Kapitol, Insulo dell'Ara Coeli in Marcelovo gledališče s prostim časom za kosilo in večerjo. Zvečer prihod v hotel in nočitev.

14. 3. 2023: Po zajtrku si bomo ogledali Vatikanske muzeje, Trg in Baziliko sv. Petra, po prostem času za kosilo in sprostitev pa še Castel Sant'Angelo. Prosto za večerjo, odhod v hotel in nočitev.

15. 3. 2023: Po zajtrku se bomo odpravili na oglede Koloseja, Foruma in Palatina. Popoldne si bomo ogledali še Forum Boarium in Circus Maximus, seveda s prostim časom za kosilo in večerjo. Zvečer prihod v hotel in nočitev.

16. 3. 2023: Po zajtrku ogled Panteona in Avrelijevega stebra, Piazze Navone in muzeja Palazzo Altemps. Po prostem času za kosilo obisk muzeja Ara Pacis in sprehod do trga Piazza del Popolo. Prihod v hotel in nočitev.

17. 3. 2023: Na zadnji dan bomo iz hotela odšli predvidoma okoli pol devetih ter se vkrcali na avtobus, ki nas bo odpeljal do arheološkega parka Cerveteri. Po ogledu parka in muzeja sledi vožnja proti Ljubljani, kamor bomo prišli v poznih večernih urah.

 

Cena na udeleženca: maksimalno 270 EUR (odvisno od števila prijavljenih in sofinanciranja študentskih organizacij). Cena vsebuje bivanje v hotelu (štiri nočitve z zajtrkom, hotel Cervia Roma) in avtobusni prevoz z lastnim avtobusom.

V hotelu bo potrebno plačati še turistično takso (3 EUR na noč). Dodatno bo potrebno plačati še rimski mestni potniški prevoz (vožnja z metrojem v center in nazaj, vsaj 8 kart, vsaka po 1,5 EUR) in vstopnine v nekaterih muzejih. Prijave zbira Tjaša Šimunić na naslovu tjasa.simunic@gmail.com.

Prednost pri prijavi imajo študenti, ki bodo ekskurzijo uveljavljali kot del izpitnih obveznosti pri predmetu Rimska književnost in civilizacija.

Nastja Janžekovič

Obvestila

Oddelek za romanske jezike in književnosti

Sprememba GU Boštjan Marko Turk

Oddelek za slavistiko

Obvestilo - strokovna služba oddelka

Oddelek za slovenistiko

Sprememba GU Saška Štumberger

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Sprememba GU Jason Frederick Blake

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Knjižnica – poletni delovni čas (26. 6.–20. 9. 2024)