Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Varstvo otrok zdravstvenih delavcev

V Zvezi študentov medicine Slovenije so ponovno obudili projekt brezplačnega varstva otrok zaposlenih v zdravstvenem sektorju, ki je zaživel spomladi med prvim valom epidemije covida-19.

Pogosto namreč prihaja do situacij, ko sta v zdravstvu zaposlena oba starša, zaradi obremenitev, odrejenih karanten in splošnega pomanjkanja kadra pa so delavniki vse daljši in dežurstva vse manj predvidljiva. Hkrati varstvo na nivoju posameznih občin ali zdravstvenih ustanov po zaprtju vrtcev še ni urejeno ali za čas 12-urnih izmen in nočnih dežurstev nemogoče.

Obremenjenim staršem v negotovi situaciji ponovno poskušajo priskočiti na pomoč z bazo študentov in študentk prostovoljcev. Tokrat smo se znašli v situaciji, ko bodo tudi študentje zdravstvenih strok vključeni v oskrbo pacientov in delo v zdravstvenih ustanovah, zato ne morejo zagotavljati zadostnega števila prostovoljcev, ki bi lahko pomagali z občasnim varstvom - zato vas iskreno prosijo, da se jim pridružite in pomagate.

V kolikor ste zdravi in imate možnost varovati otroka zdravstvenega delavca, ki v teh dneh ne more zapustiti službe, se jim javite z odgovorom na ta obrazec.

Vaše podatke bodo varovali v skladu z GDPR in uporabili izključno za namene varstva otrok.

 

 

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Knjigarna bo zaprta zaradi inventure

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

1. mednarodni festival učenja z gledališkimi pristopi "VPOGLED V KULTURNO DEDIŠČINO"

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Organizacija dela referatov

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Socializem na klopi: Antifašizem.