Otrok tega noče jesti - kaj pa zdaj?

Otrok tega noče jesti - kaj pa zdaj?

Urednik:
Anja Podlesek

Knjiga se ukvarja s psihološkimi vidiki uživanja hrane oziroma dejavnikov, ki vplivajo na zdravo prehranjevanje, zavračanje ali priljubljenost posameznih jedi. Izhaja iz mednarodnega raziskovalnega projekta PESCA, namenjenega raziskovanju spodbujanja uživanja zdravih jedi, v katerega so bili poleg raziskovalcev z univerz vključeni tudi proizvajalci zdrave hrane in šole. Poudarek raziskave je bil na izboljšanju zavedanja organoleptičnih lastnosti jedil, zvišanju občutljivosti pri njihovem uživanju, ozaveščanju pripisovanja pomena hrani ter drugih vidikov prehranjevanja in motiviranju za uporabo zdrave hrane. Po eni strani stani prinaša knjiga spoznanja o hrani, njenih značilnostih in pomenu, tudi zgodovinskem razvoju prehranjevanja , po drugi pa o našem odnosu do nje in dejavnikih, ki nanj vplivajo. Bralec se bo srečal z izbirčnostjo, prehrambno neofobijo in drugimi s prehranjevanjem povezanimi pojavi. Delo je tudi priročnik, ki na osnovi znanstvenih spoznanj omogoča njihovo praktično uporabo pri prehranjevanju otrok. V tem smislu predstavlja pomemben znanstveni in strokovni prispevek tako k psihologiji kot k znanosti o prehranjevanju. (iz recenzije prof. dr. Marka Poliča)   

Leto izida: 2015

Št. strani: 249

Tip vezave: mehka vezava

ISBN: 978-961237-733-5

Zbirka: Razprave FF

Redna cena: 19,90 EUR
Nazadnje ogledano
Podobne publikacije
5700

publikacij

230

avtorjev in avtoric

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju